Зелен пай със спанак

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Зелен пай със спанак

Възраст: за цялото семейство
Тип: закуски

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти:

  • 2 с. л. олио
  • 2 средно големи нарязани глави лук
  • черен пипер
  • 100 г разтопено масло
  • 6 листа точени кори за баница
  • 260 г спанак
  • 6 разбити яйца
  • щипка индийско орехче
  • 100 г настъргано сирене Пармезан
  • 40 г галета
  • 225 г бяло сирене

Приготвяне:

Загрей предварително фурната на 190 градуса.

През това време запържи леко лука до получаване на кафеникав оттенък. Подправи с черен пипер и го остави да се охлади.

Намажи тавата с масло и постели 6 кори, като всяка от тях също трябва да бъде намаслена. Изцеди спанака максимално добре и след това смеси останалите продукти в купа.

Постави сместа в средата на корите и придай на пая необходимата форма.

Намажи отгоре с масло и печи в продължение на час, докато горната част на пая пожълтее. Сервира се изстинал.

Нашият съвет: Когато готвиш заедно с мъничето, му обяснявай за произхода на съставките и му показвай кое какво е. Така, докато готвиш, и то ще научава нещо.

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби